Göz altı bölgesi yüzümüzdeki en hassas bölgelerdendir. Gün içinde renk değişiklikleriyle yorgunluğumuzu ele verir. Bazen de bu durum yapısal ve genetik olarak renklidir.
Bu yüzden sürekli çevremizden yorgun olduğumuza dair geri dönüşler alırız. Göz altı ışık dolgusu uygulamaları; bu bölgenin genel sorunlarının azaltılmasında elimizde ki önemli materyallerin başında gelmektedir. Bazı insanlarda bu bölge çukurdur ve ne yaparlarsa yapsınlar yorgun görüntüden kurtulamazlar. Bazen de bu bölge de torbalanmalar olur ve akşamdan kalma görüntüsü hiç geçmez.
Gözaltı hacim artışı için özellikle küçük partikül yapılı ve düşük moleküler ağırlıklı hyaluronik asit dolguları kullanılır. Çünkü göz altında gözle görülen bir şişlik veya ele gelen bir sertlik olmaması asıl amaçtır. İşlem uygulanmış hasta 3-7 gün sonra eliyle göz altı ışık dolgusunu hissedemez. Ancak yorgun görünümü de geçmiş olur.
Göz altı dolgusu veya ışık dolgusu diye tanımlanan işlem; lokal anestezik etkili kremlerle 20-30 dakika bekledikten sonra uygulanır. Hasta dik oturur pozisyondadır. Gözaltı ışık dolgusu künt uçlu keskin olmayan bir kanül ile enjekte edilir. Hasta ağrı değil baskı hisseder. Kısacası hasta ışık dolgusu yapılırken ağrı hissetmez.