Kaşlar yerçekiminin doğal etkisi ile veya yaşlanmaya bağlı etkilerin ilerlemesiyle bulundukları bölgede yer alan dokuların gevşemesi sonucunda normal pozisyonlarında aşağıya doğru sarkabilir. Kaşların sarkması neticesinde kişinin yüzünde yorgun, üzgün ya da çeşitli diğer olumsuz ifadeler meydana gelebilir. Bunların dışında çeşitli rahatsızlıklara bağlı olarak gelişen durumlar neticesinde bu alanda sarkma oluşabilir. Bu durumlar yüz felci ve çeşitli tümörler gibi problemlerdir.
Bazı ileri durumlarda hastanın görüşünü engelleyecek derecede sarkma olabilir. Kaş kaldırma işlemi üst yüz bölgesi veya alın germe ameliyatı ile beraber, blefaroplasti (göz kapağı torbalarının alınması) ameliyatı ile beraber kombine edilerek ya da tek başına uygulanabilir. Kaşlarda sarkma veya düşüklük söz konusu olan durumlarda alın germe ameliyatı daha uygun bir seçenektir. Kaşlarda herhangi bir sarkma durumu mevcut değilse ve kaşların yalnızca dış kısımlarında kalan kenar bölgelerinin kaldırılması istenildiğinde, alın germe uygulamasına gerek yoktur.
Tek başına kaş kaldırma girişimi lokal anestezi ya da sedasyon anestezisi altında yapılabilir. Uygulama, saçların arasından birkaç santimetrelik kesi yapılarak, kaşların altında bulunan dokuların yukarıya doğru asılması şeklinde yapılır. Ameliyat sonrasında hastayı huzursuz ve rahatsız edecek oranda bir ağrı meydana gelmez ve kişi günlük hayatına hemen adapte olabilir. Ameliyatı takiben 2 gün sonra banyo yapılabilir. Ameliyat, saçlı deri içinden girilerek yapıldığı için izler dışarıdan bakıldığında gizli kalır ve görünmez.
Ameliyat sonrasında 4 ile 5 gün kadar alın ve göz kapakları çevresinde şişlik görülebilir. Bu durum hızlı bir biçimde kendiliğinden düzelecektir. Uygulamanın sonuçları, yaklaşık 5-10 sene kadar etkin bir biçimde kalmakta, sonrasında yer çekimi ve yaşlanmayla kaşlar kısmen aşağıya doğru tekrar inmektedir. Kaş kaldırma ameliyatına alternatif tekniklerde bulunmaktadır, bu durumlardan hangisinin size uygun olduğunu anlamak için doktorunuza muayene olmanız gerekmektedir.